Heltäckningsmattor – höstens trender

Något som har blivit riktigt trendigt under 2019 är att satsa på heltäckningsmattor istället för vanliga mattor. En heltäckningsmatta kommer med otroligt många fördelar, även om man till en början kan tro att de mest är till problem. Mattor som täcker hela golvet gör det skönt och behagligt att gå på och som om detta inte vore nog så har heltäckningsmattor även en ljuddämpande effekt. Barnfamiljer kan även ha stor nytta av en heltäckningsmatta, speciellt i barnens rum eller i ett eventuellt lekrum. Golvet blir inte kallt och obehagligt att sitta eller krypa runt på och dämpar även eventuella fall.

Välj rätt heltäckningsmatta

Att välja rätt heltäckningsmatta är inte alltid det lättaste. Det finns flera aspekter som du måste tänka på, t.ex. vilket material som lämpar sig bäst för vilket rum. Ska du lägga heltäckningsmattor i sovrummet kan du med fördel välja en som är lite lurvigare, eftersom sovrummet sällan används speciellt mycket under dagarna och sällan med skor. Vill du ha en heltäckningsmatta i hallen ska du välja en slät matta som är vatten och smuts-avstötande.

Även valet av färg är viktigt. En heltäckningsmatta byter man inte ut lika lätt som en vanlig matta och därför kan det vara bra att välja mer diskreta och mjuka toner. Visst kan det vara snyggt med en mönstrad heltäckningsmatta, men om du tröttnar på mönstret blir det en hel del pyssel att byta ut.

Lägg mattan själv

En heltäckningsmatta kan du med fördel lägga helt själv. Det finns mängder med guider och tips på internet om hur du steg för steg får din matta på plats. Kom ihåg att det är bättre att det får ta sin tid så att du får ett snyggt och hållbart resultat, istället för att stressar igenom projektet för att sedan behöva göra om det igen i framtiden.