6 budgettips för ett lyxigt kök

Köket är hemmets hjärta där vi lagar mat, bakar och umgås. Därför är det viktigt att köket är snyggt och praktiskt, gärna med en lyxig touch.  Att lyxa till köket behöver varken vara dyrt eller krångligt.

Krokar över köksbänken

Om du är trött på överfulla kökslådor med slevar, knivar och andra köksredskap så är det en god idé att sätta upp krokar på en stång ovanför diskbänken. En stor del av dina köksredskap kan hängas där och förutom att spara plats så innebär det att du slipper riva och leta i lådor när du behöver dina redskap.

Magnet för knivarna

Enligt samma princip som ovan är det enkelt och billigt att sätta upp en magnet på väggen där knivar kan sättas upp. Knivarna blir lättillgängliga och tar inte upp plats i lådorna. En bonus är att det ser både lyxigt och proffsigt ut.

Skaffa en köksö

Om du har plats är det en god idé att köpa eller att själv bygga en köksö som kan användas som såväl arbetsyta som förvaringsplats. Perfekt för storkök eller dagar då flera personer deltar i matlagningsarbetet.

Snygga hyllor på väggarna

Många grytor och redskap är mer praktiska än snygga, men om du äger en eller flera vackra grytor eller köksredskap så varför inte göra dem till en del av din inredning. Genom att ställa dem på hyllor så signalerar du att du är aktiv i köket samtidigt som grejerna slipper trängas i de trånga skåpen.

Kokböcker på väggen

Det sägs att de mest sålda böckerna i Sverige är deckare och kokböcker. Så varför inte använda kokböckerna som en inredningsdetalj på en hylla på väggen? Detta ökar också chansen att du faktiskt bläddrar i böckerna och blir inspirerad.

Glasburkar istället för påsar

Istället för att samla torra matvaror i påsar i skafferiet så kan man med lätthet göra dem till en del av inredningen genom att lägga dem i glasburkar. Både snyggt och proffsigt.

Med detta sagt är det bara att sätta igång och skapa ett lyxigt och praktiskt kök.