Höstens snyggaste sängkläder

Det finns inte mycket som slår att lägga sig i en renbäddad säng. En trend som vuxit sig stor under de senaste åren är att helt enkelt skippa överkastet och istället välja snygga sängkläder. Men vilka är egentligen trendiga nu i höst?

Grått och blommigt

En av de allra största trenderna just nu är att använda sig av färgen grått i olika varianter. Antingen utgör färgen en bas i sängkläderna eller så figurerar den i olika typer av mönster. Ett grått underlakan kan användas tillsammans med mer färggranna kuddöverdrag, ett ljusgrått påslakan pryds med med höstfärgade blommor med mera. Överlag tycks blommorna också vara ett mönster som tar sig in i sovrummet och framförallt ner i sängkläderna under hösten.

Hållbara material

Hållbara material är inte bara skonsamma mot naturen och miljön, de är dessutom sköna att ha närmast kroppen när man sover. Material som bomull håller dessutom en skön temperatur under hela natten. Många av de hållbara materialen finns i snygga färger och mönster men för den som vill kan man också finna naturfärgade lakan och örngott som passar bra i alla hem. Överhuvudtaget  tycks höstens sängkläder vara av sådan art att de kan passa in överallt, oavsett om hemmet har en modern design eller om inredningen är lite mer åt shabby chic hållet.

Ljusa toner

Några av de absolut snyggaste sängkläderna i höstens sortiment är ljusa. Några av dem har ton av marmor, andra har mönster i guld eller silver. Generellt sett är det en lite lyxigare ton på just dessa sängkläder. De passar utmärkt att matcha till exempelvis svarta möbler, glas och liknande.

Inspiration från havet

Många av de trendigare sängkläderna har tema från havet. Snäckor, svartvita sjöhästar, sjögräs med mera är sådant som kommer tillbaka på allt fler lakan och täcken. Mörkare färger och blåa toner känns riktigt höstiga.