Så får du bättre förvaring i din garderob

Att ha ordning och reda i garderoben är något som många strävar efter, men ständigt misslyckas med. Kläder och diverse föremål slängs in i all hast på morgonen och ligger sedan kvar till dess att garderoben ser ut som ett bombnedslag. Det är inte alltid lätt att veta hur man ska ta vara på utrymmet så bra som möjligt, men här har vi samlat våra absolut bästa förvaringstips. Med dessa smarta, enkla och billiga tips kan du snabbt se till att få ordning i garderoben och som resultat – ett snyggare hem!

  • Låt kläderna hänga – Försök att hänga upp så många plagg som möjligt. Kläderna håller sig fräschare och det är lättare att se vad du har.
  • Småförvaring till lådorna – En enkel insats i byrålådan kan göra stor skillnad. Här kan du lägga assessorer, underkläder eller vad helst du behöver ha snabb och enkel tillgång till.
  • Jobba med höjden – Glöm inte bort att dra nytta av utrymmet på höjden. Installera hyllplan, krokar eller hängare för mer golvyta!
  • Sortera efter säsong – Dina vinterkappor och jackor behöver inte hänga i garderoben under sommaren och vise versa. Häng undan kläder som inte kommer att användas för säsongen.
  • Skaffa en klädhäst – Har du lätt för att hålla ordning på kläderna och gärna visar upp dina finaste plagg? Då kan en klädhäst vara till nytta. Klädhästar är dessutom mycket dekorativa.

Om garderoben är en enda röra så känns vanligtvis hela hemmet stökigt. Det spelar ingen roll hur stor din garderob är, om du ändå inte nyttjar utrymmet optimalt. Människor konsumerar mer än någonsin och det är kanske främst kläder och skor som inhandlas på rullande band. Ett annat viktigt tips som du bör ha med dig är att med jämna mellanrum se över vilka kläder du verkligen använder. Sälj av, ge bort eller skänk till välgörenhet!