Tips för bänkskivor i sten

Nu på senare år har bänkskivor i sten blivit ett mycket populärt val hos svenskar som väljer inredning till köket. Sten är ett naturligt material och möjligheterna till variation är goda. Nedan kommer några tips kring bänkskivor i sten.

Stenskivor finns i många färger

De flesta tänker på något grått och trist när de hör ordet sten, men så behöver det inte vara. Faktum är att stenskivor finns i alla tänkbara olika färger, till exempel gröna, svarta, rosa eller vita. Med andra ord kan du enkelt hitta en variant som passar just ditt kök. Du behöver inte kompromissa om du har någon form av röd tråd i din inredningsdesign. Bänkskivan har en tendens att dra till sig uppmärksamhet. Med en vacker färg och ett vackert levande material, kommer det också att ske på ett positivt sätt.

Bänkskivor i sten är lätta att rengöra

De som redan äger en bänkskiva i sten brukar främst lyfta fram hur tåliga och lättrengjorda de är. Trots allt är bänkskivor till för att användas flitigt och många andra alternativ kräver mer underhåll, samt bibehåller inte sitt fina utseende över tid. Att rengöra är en väldigt vanligt förekommande syssla i köket. Du lär upptäcka att sten inte drar till sig lukt på samma sätt som till exempel trä och att själva rengöringsprocessen är extremt enkel, inte minst på grund av att materialet är just hårt och tåligt.

Hur du hanterar de vanliga nackdelarna

Att göra infällningar eller hål i bänkskivor av sten är lite komplicerat. Lösningen är att i så fall anlita professionella som vet hur stenmaterialet ska hanteras. En annan nackdel är att kanten på en bänkskiva i sten är mycket hård. Den som är oförsiktig riskerar att förstöra glas. Ett tips är att skapa goda rutiner i arbetet kring diskbänken.

För att summera är bänkskivor i sten en god investering med många tydliga fördelar. De kan väljas så att de passar in till den övriga köksinredningen och de är mycket tåliga och lättrengjorda. Visst finns det även vissa nackdelar, men de är klart hanterbara.

Läs mer om bänkskivor i sten hos diapol.se