Tre tips på möbler till tvättstugan från Ikea

Suckar du djupt när du ser att tvättkorgen börjar att fyllas över kanten och du vet att det är dags att sätta på ännu en maskin? Att tvätta är långt ifrån mångas favoritsyssla, men med rätt möbler och hjälp kan tvättiden faktiskt bli både rolig och enkel. För att lyckas skapa detta är det viktigt att tvättningen inte känns som ett jobb, utan något som man med enkelhet kan ta sig igenom. Ikea erbjuder mängder med olika lösningar och möbler som du kan ha för att lättare sortera, vika, organisera och mycket mer.

  • Med en förvaringstavla från Ikea kan du se till att ensamma strumpor snabbt hittar sin andra hälft eller hänga upp doseringsmått och annat som enkelt kan tappas bort.
  • I tvättstugan är det alltid rekommenderat att ha det så organiserat som möjligt och ett riktigt bra förvaringssystem från Ikea fixar detta på nolltid. Vill du snabbt kunna se var saker finns är det ett öppet förvaringssystem som du ska välja och vill du kunna gömma undan saker finns det ett flertal skåp och byråer med snygga och moderna luckor.
  • Utöver förvaringsmöjligheter och tvättmaskinen själv kommer du behöva utrymme att arbeta på, t.ex. för att vika tvätten. Arbetsborden från serien Rimforsa och Bror är nätta och enkla att flytta, samtidigt som de har en tillräckligt bra arbetsyta och hyllplan för förvaring.

Tricket med att få tvätten att kännas rolig och inte som ett måste är alltså att göra det så enkelt som möjligt för sig själv. Se till att din tvättstuga har ordentliga hyllor eller öppna förvaringssystem så att du snabbt kan se vart tvättmedel eller doseringsmått finns. Satsa på möbler som har höga ben för att undvika vattenskador och för att förenkla städningen i din tvättstuga. Ju enklare, desto roligare.