Ytterdörren – mer än bara en dörr

En ytterdörr är mer än bara en dörr för att hålla kylan ute och för att kunna låsa om sig. En ytterdörr är vägen in till ditt hem, det första som möter dina vänner och gäster när de hälsar på dig. Här kommer tipsen på hur du kan skapa ett snyggt och trendigt första intryck av ditt hus – och samtidigt känna dig säker.

Ge din ytterdörr en inramning

Bästa sättet att skapa ett bra första intryck och göra ytterdörren till något extra, är att ge den en snygg inramning. En passande farstukvist med prunkande blommor ger ytterdörren ett djup. Ställ dit en bänk att sitta på och din ytterdörr och hem har fått karaktär. En vacker rabatt på båda sidor om gången fram till ytterdörren ger hela framsidan av ditt hus ett lyft. Genom att skapa ett fokus på din ytterdörr, genom både farstukvist och en fin gång fram till dörren, så upplevs ditt hem som välkomnade och mysigt. Om du väntar gäster kan du ge din ytterdörr ett mer trendigt utseende genom att ställa vaser med några stora liljor på ett vackert bord.

Ny dörr: snyggt och tryggt

En ytterdörr är en investering som följer med under flera år, ibland decennier. Det är viktigt att köpa en ytterdörr som stämmer överens med husets stil i övrigt. Oavsett hur dörren ser ut, är trenden just nu att köpa dörrar som är tillverkade på ett miljövänligt sätt. När du väljer dörr kan du både tänka på hur ytterdörren har tillverkats och hur mycket värme som den stänger inne – både bra för miljön och plånboken! En annan trend är säkerhetsdörrar. Många som köper ny ytterdörr vill inte bara ha en snygg dörr, utan också en säker dörr, för att känna sig trygga. Det finns särskilda säkerhetsdörrar som håller inbrottstjuven i schack.

Genom att skapa en inramning till din ytterdörr ger du hela huset ett lyft. Om du ska köpa en ny dörr bör du tänka på både miljö och säkerhet – du vinner på det i längden.